Χρήματα από το Internet



Αυτή η ανάρτηση υπήρχε καιρό στο μυαλό μου και ένα μέρος της υπήρχε σε κάποιο αρχείο του υπολογιστή μου. «Χρήματα από το internet; Υπάρχει τέτοιο πράγμα;», θα ρωτήσουν οι σκεπτικιστές. Και με το δίκιο τους να είναι σκεπτικοί, αφού ο μύθος που έχει καλλιεργηθεί για τεράστια κέρδη μέσω του Internet είναι μεγάλος και συνεχίζει ακόμα να ελκύει υποψήφιους «βγάζω λεφτά και κάθομαι από την άνεση του σπιτιού μου». Έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα για το πως μπορεί κάποιος να κερδίσει ένα εισόδημα μέσω του διαδικτύου ("βγάλε εύκολα λεφτά"), όμως τα περισσότερα από αυτά δεν πραγματοποιούν όσα υπόσχονται.

Λεφτά από το διαδίκτυο μπορούν να βγουν, αξιοποιώντας τον χρόνο που ξοδεύετε καθημερινά σερφάροντας στις αγαπημένες σας σελίδες. Θέλει βέβαια υπομονή, επιμονή και να πάρετε αυτό που κάνετε στα σοβαρά, να το δείτε ως μια part time δουλειά. Μην φανταστείτε όμως πως «μπορείτε να βγάλετε 500€ την ημέρα και να οδηγήσετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας». Όλες (μα όλες) οι σελίδες που το διαφημίζουν είναι απάτες και έχουν σκοπό να σας βάλουν σε ένα κύκλο πυραμίδων που εσείς θα χάσετε τα λεφτά σας και κάποιος άλλος θα κερδίσει (αυτό το αυτοκίνητο που ονειρεύεστε, κάποιος άλλος θα το πάρει!).

Ας δούμε λοιπόν μερικούς από αυτούς τους τρόπους:

Blogs και ιστοσελίδες
Δημιουργώντας ένα blog μόνο και μόνο για να κερδίσετε λεφτά, είναι απόλυτα σίγουρο πως θα αποτύχετε και σε λίγο καιρό το blog σας θα μείνει ανενημέρωτο και θα ξεχαστεί. Δημιουργήστε ένα blog που να παρουσιάζετε το πάθος σας, το χόμπι σας ή όποιο θέμα σας αρέσει (το blog μου thefrugalgreek έχει σαν θεματολογία τον απλό και οικονομικό τρόπο ζωής του μέσου ολιγαρκή Έλληνα). Για την δημιουργία του ιστολογίου σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο blogger ή στο wordpress.
Χρησιμοποιώντας affiliate δίκτυα για να προωθήσετε τα προϊόντα τους, κερδίζετε ποσοστά επί των πωλήσεων, ποσά που πιστώνονται συνήθως στον λογαριασμό σας Paypal. Αξιόπιστα affiliate δίκτυα είναι το Linkwise και το Clickbanner. Υπάρχει βέβαια και η Google με το Adsense, το οποίο σας πληρώνει για κάθε κλικ που κάνουν οι αναγνώστες σας στις διαφημίσεις του. Τα χρήματα βέβαια είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που κερδίζει η Google αλλά όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα του blog σας ή της σελίδας σας, τόσο τα κέρδη θα αυξάνονται.

Πουλήστε τις φωτογραφίες σας
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες (shutterstock.com, istockphoto.com, 123rf.com, Fotolia.com), που μπορούν να αγοράσουν τις φωτογραφίες ή τα video σου. Επιλέγεις τις φωτογραφίες σου, τις ανεβάζεις και κάθε φορά που κάποιος τις χρησιμοποιεί, πληρώνεσαι ένα συγκεκριμένο ποσοστό (έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα). Όπως και με τα blogs, έτσι κι εδώ, εύκολο χρήμα δεν υπάρχει και χρειάζεται υπομονή για να δείτε αποτελέσματα.

Πουλήστε παλιά σας αντικείμενα
Το ρητό «Τα δικά μου σκουπίδια, μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου» έχει τύχει ευρείας εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο. Σελίδες όπως το πασίγνωστο πλέον ebay, το etsy.com, το craigslist.com, το patari.gr, το emarket.gr αλλά και άλλα πολλά, σας υπόσχονται να σας απαλλάξουν από τα αντικείμενα που θέλετε να απαλλαγείτε, κερδίζοντας λεφτά από αυτά. Χρειάζεστε ένα λογαριασμό στην Paypal, μερικές φωτογραφίες των αντικειμένων που σκοπεύετε να πουλήσετε και μια αναλυτική περιγραφή τους. Μήπως είναι καιρός να ξεφορτωθείτε εκείνες τις ντουλάπες και τα συρτάρια με ρούχα που είναι ασφυκτικά γεμάτα και δεν φοράτε;

Paid to Click
Η θέαση διαφημίσεων είναι τόσο παλιά στο Internet που οι παλιοί χρήστες του την ξέρουν σίγουρα. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γραφτείς σε κάποιες σελίδες, να κάνεις κλικ στις διαφημίσεις και να πιστωθεί ο λογαριασμός σου με κάποια δέκατα του σεντς (ναι, για τόσα λεφτά μιλάμε). Σκεφτείτε όμως πως προοδευτικά, αν εγγραφείτε σε αρκετές αξιόπιστες σελίδες (γιατί οι περισσότερες είναι scums – απάτη) και βλέπετε 15-25 διαφημίσεις την ημέρα ή λαμβάνετε μέρος σε δημοσκοπήσεις (εκεί το κέρδος είναι από 0,30$ - 2$) το ημερήσιο ποσό αυξάνεται. Επενδύοντας στην συνέχεια τα κέρδη σας στην ενοικίαση refferals (άλλοι χρήστες που κλικάρουν διαφημίσεις) αυξάνετε προοδευτικά τα κέρδη σας.




Οι πιο αξιόπιστες σελίδες είναι η Neobux,  η Grandbux και η Clixsense. Υπάρχει βέβαια και το Paid2youtube.com που πληρώνεσαι για να βλέπεις βίντεο στο γνωστό YouTube αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

 

  Σε αυτές τις σελίδες είναι χρήσιμο να θυμάστε πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό ανά υπολογιστή και ανά ip address. Δεν μπορείτε δηλαδή να κάνετε login σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς από τον ίδιο υπολογιστή ή από την ίδια ip διεύθυνση γιατί θα μπλοκαριστούν και οι δύο λογαριασμοί. Συνιστώ να μπαίνετε μόνο από τον υπολογιστή του σπιτιού σας και όχι από κοινόχρηστους. 



  Παρόμοιας λογικής αλλά και με δυνατότητα προώθησης δικών σας σελίδων, είναι το EasyHits4U. Βρίσκεται online από το 2003 και συνεχίζει να πληρώνει κανονικά. Βλέποντας 1000 σελίδες του (είτε διάρκειας 20'' παίρνοντας 1 credit, είτε διάρκειας 15'' παίρνοντας 0,5 credit) πληρώνεστε 0,30€. Τα credits δεν τα εξαργυρώνετε αλλά προωθώντας μια σελίδας σας, εξασφαλίζετε πως με κάθε credit κάποιος θα την δει. Μόλις συμπληρώσετε 3€ στον λογαριασμό σας, μπορείτε να τα αποσύρετε είτε σε Paypal, είτε σε Payza λογαριασμό.

The Most Popular Traffic Exchange


Solving Captchas
  Η ιστοσελίδα 2captcha.com σας πληρώνει για να λύνετε online captchas ή re-captchas. Συνήθως για κάθε 40 λυμένα, σας πληρώνει 0,01$. Η ταχύτητα επίλυσης είναι γρήγορη και όσο λιγότεροι χρήστες είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανταμοιβές.

2captcha


Κέρδη από συγγραφή κειμένων
Αν σας αρέσει το γράψιμο (και μπορείτε να γράφετε κείμενα στα αγγλικά λόγω της ευρείας χρήσης της αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως), τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την Uclue.com και την Xomba.com, όπου ανεβάζετε ένα δικό σας κείμενο και πληρώνεστε ανάλογα με τα κλικ των διαφημίσεων που γίνονται στα άρθρα σας. Κι εδώ ισχύει ότι, όσο περισσότερους αναγνώστες έχετε, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα κέρδη σας. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε και εταιρείες που διατηρούν μπλογκς για διάφορα θέματα και να πληρώνεστε να γράφετε δημοσιεύσεις (προσωπικά, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ).


(Η δημοσίευση θα ανανεώνεται τακτικά)

Τελευταία ενημέρωση: 13-1-2017

2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...