Δωρεάν και φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό (VoIP)



Το Voice over IP  ή  VoIP  ή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, χαρακτηρίζει μια ομάδα πρωτοκόλλων-τεχνολογιών, η οποία προσφέρει φωνητική συνομιλία σε πραγματικό χρόνο με σχετικά καλή ποιότητα πλέον και στην ουσία χωρίς κόστος. Οι συνομιλίες αυτές παραδοσιακά γίνονταν αποκλειστικά μέσω PC που ήταν συνδεδεμένο με το Internet και διέθετε μικρόφωνο, ακουστικά και το κατάλληλο λογισμικό.

 Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί οι λεγόμενοι εναλλακτικοί (ιντερνετικοί) τηλεπικοινωνιακοί φορείς, οι οποίοι προσφέρουν προώθηση των κλήσεων VoIP σε σταθερά δίκτυα τηλεπικοινωνιών σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα της προώθηση των κλήσεων από δίκτυα σταθερής η κινητής τηλεφωνίας προς δίκτυα voip αποκτώντας πραγματικό αριθμό σταθερού τηλεφώνου. 


 Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να αγοράσει τηλεφωνικό αριθμό από κάποια γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας μέσω κάποιας εταιρίας (π.χ Yuboto, Viva), να εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό voip στο κινητό του/tablet/Laptop του και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά να δέχεται κλήσεις σε σταθερό αριθμό τηλεφώνου μέσω του διαδικτύου στην φορητή συσκευή του.

 Μέσα στο 2009 έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτες ελληνικές εταιρείες που παρέχουν ελληνικά νούμερα για χρήση με VoIP υπηρεσίες. Παραδείγματα τέτοιων εταιρειών είναι η Viva Services, η Yuboto, η Omnivoice, η Inter Telecom,η Modulus και η Future Solution.

 Εκτός από ελληνικούς αριθμούς με γεωγραφικό προορισμό, υπάρχει και ειδική σειρά ελληνικών αριθμών που προορίζονται ειδικά για χρήση VoIP και δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό (μπορούν να κληθούν από οπουδήποτε). Τα νούμερα αυτά ξεκινάνε από 70 και κάποιοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ξεκινήσει να τα διαθέτουν (π.χ. Viva Services, η Yuboto (με την νεα αριθμοσειρά 7003000XXX), CitiVoice, Inter Telecom).



 Η voip τηλεφωνία ήρθε για να μείνει και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερα, προσφέροντας οικονομικές λύσεις σε όλους μας έναντι των παραδοσιακών (και πιο ακριβότερων) τηλεπικοινωνιακών πάροχων. Μπορεί κάποιος με αυτόν τον τρόπο, να έχει στο κινητό του ένα πακέτο με κάποια δωρεάν GB και να δέχεται αλλά και να πραγματοποιεί κλήσεις, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί τον συμβατικό αριθμό του κινητού του.

 Δυο καλές (διεθνείς) προτάσεις, που θα σας γλυτώσουν από τον κόπο να αναζητήσετε τους πιο φθηνούς παρόχους VoIP, τουλάχιστον με βάση τις χρεώσεις για τηλεφωνικές κλήσεις στην Ελλάδα, είναι οι εξής:

1. freevoipdeal.com Σύμφωνα με τις τρέχουσες χρεώσεις για Ελλάδα, προσφέρει για 4 μήνες δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα, από τη στιγμή που θα βάλετε χρήματα στον λογαριασμό σας. Η χρέωση μετά την παρέλευση του τετραμήνου, είναι περίπου 0.01 € (ένα λεπτό του ευρώ) ανά λεπτό ομιλίας, όσο δηλαδή ισχύει και για τις κλήσεις σε κινητά τηλέφωνα. Ως ελάχιστη διάρκεια κλήσεως, ορίζεται το ένα λεπτό. 


2. hotvoip.com Εδώ δεν υπάρχει δωρεάν χρόνος ομιλίας σε σταθερά τηλέφωνα, υπάρχει όμως πιο φθηνή και ενιαία χρέωση, τόσο για τις κλήσεις σε σταθερά, όσο και σε κινητά τηλέφωνα, η οποία προς το παρόν ανέρχεται σε περίπου 0.005 (μισό λεπτό του ευρώ) ανά λεπτό ομιλίας.


 Η voip τηλεφωνία μπορεί να χρησιμεύσει στους Έλληνες κάτοικους του εξωτερικού. Εγκαθιστώντας την, μπορούν να δέχονται με αστική χρέωση τηλεφωνήματα από Ελλάδα, σε όποιο σημείο του κόσμου βρίσκονται, αρκεί να είναι συνδεδεμένοι στο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...