Πως να μειώσω τα έξοδα βενζίνης


Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τα έξοδα της βενζίνης στο αυτοκίνητο σας.
 
  1. Βάλτε το σωστό είδος βενζίνης.

    Τα περισσότερα αυτοκίνητα λειτουργούν μια χαρά με την απλή αμόλυβδη βενζίνη. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ποιο είδος βενζίνης είναι το πιο κατάλληλο (πόσα οκτάνια). Η απλή αμόλυβδη βενζίνη κοστίζει περίπου 20 λεπτά λιγότερο από την ενισχυμένη.
  2. Ψάξτε για την καλύτερη τιμή.

    Τα σημερινά είδη βενζίνης έχουν παρόμοιες αποδόσεις. Για τον λόγο αυτό επιλέγετε πρατήρια στην περιοχή σας που να έχουν τις πιο φθηνές τιμές. Οι τιμές της βενζίνης μπορεί να αποκλίνουν μέχρι και 15%. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε (όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό), είναι να μην σας βάζουν νοθευμένη βενζίνη.
  3. Μην παραγεμίζετε το ντεπόζιτο.

    Σταματήστε το γέμισμα στο πρώτο "σκάσιμο του πιστολιού" όπως λένε στην γλώσσα τους οι βενζινάδες. Αν επιμείνουμε, τότε είναι πολύ πιθανό να χάσουμε μέρος της βενζίνης στην υπερχείλιση.
  4. Βεβαιωθείτε ότι η τάπα του ρεζερβουάρ σας είναι σε άριστη κατάσταση.Η βενζίνη εξατμίζεται πολύ εύκολα από το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας αν της δοθεί η ευκαιρία. Χαλαρωμένες ή  χτυπημένες τάπες και πολύ περισσότερο ρεζερβουάρ χωρίς καθόλου τάπες  που συνολικά αντιπροσωπεύουν το 17% των οχημάτων, είναι υπεύθυνα για την εξάτμιση 447.000.000  (447 εκατομμυρίων) λίτρων βενζίνης κάθε χρόνο στη Βόρεια Αμερική σύμφωνα με το CCC (Car Care Council).
  5. Μην οδηγείτε επιθετικά / Σεβαστείτε τα όρια ταχύτητας.

    Αποφύγετε την επιθετική οδήγηση και το απότομο ξεκίνημα. Όλα τα αυτοκίνητα καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη σε ταχύτητες πάνω από 90χλμ. Όταν οδηγείτε με 90χλμ/ώρα αντί για 120χλμ/ώρα κερδίζετε 25%.
  6. Ελαττώστε την χρήση του κλιματισμού / Κλείστε τα παράθυρα.

    Όταν λειτουργεί ο κλιματισμός, αυξάνεται η κατανάλωση του καύσιμου από 13% έως 21%. Αν δεν έχει πολύ ζέστη, προτιμήστε να ανοίξετε τον εξαερισμό αντί να ανοίξετε τα παράθυρα ή τον κλιματισμό.
  7. Αποφύγετε το μακροπρόθεσμο «ζέσταμα» της μηχανής.

    Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ζεσταίνονται γρήγορα, δεν χρειάζεται λοιπόν να μένετε για πολύ ώρα στάσιμοι με τη μηχανή αναμμένη.
  8. Συντηρήστε καλά το αυτοκίνητό σας..

    Ένα "βρώμικο" φίλτρο αέρα ή λίγο ξεφούσκωτα λάστιχα, μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση της βενζίνης μέχρι και 13%. 
  9. Επιλέξτε ένα αυτοκίνητο το όποιο να είναι οικονομικό στην κατανάλωση της βενζίνης.

    Για τις μετακινήσεις σας προτιμήστε ένα αυτοκίνητο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου.  Μια καλή ιδέα είναι τα υβριδικά-ηλεκτρικά, ντήζελ οχήματα ακόμα και οι μοτοσικλέτες. Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι η αγορά του πιο οικονομικού στην κατανάλωση αυτοκινήτου της τάξης και του τύπου οχήματος που ψάχνετε.
  10. Μην εμπιστεύεστε εταιρίες που προσπαθούν να σας πουλήσουν συσκευές που μειώνουν την κατανάλωση
Υπάρχουν εταιρίες που προσπαθούν να πουλήσουν συσκευές οι οποίες θεωρητικά αυξάνουν την χιλιομετρική απόδοση των αυτοκινήτων μέχρι και 50% !!! Ο Σύλλογος Αυτοκινητιστών της Αμερικής (SAE), δηλώνει ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι παραπλανητικές. Να είστε πολύ προσεκτικοί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...