Η αξία του 1 € στην Οικιακή Αυτάρκεια


 Το «χτίσιμο» των τροφικών (και όχι μόνο) αποθεμάτων μιας οικογένειας, απαιτεί αρκετά χρήματα και πολύ καιρό. Αν θέλουμε μακροπρόθεσμα να φτιάξουμε απόθεμα τροφών (όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησης μας: Οικιακή Αυτάρκεια και Επιβίωση) και να μην ξοδέψουμε πολλά λεφτά μονομιάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τακτική του 1 €.

 Κάθε φορά που πάμε να ψωνίσουμε στο Super Market, αφιερώνουμε και ένα ή δύο ευρώ στην αγορά ενός τροφίμου μακράς διαρκείας για την αποθήκευση του. Αυτό μπορεί να είναι δύο μισόκιλα μακαρόνια, μία κονσέρβα ψαριών, ένα κιλό αλεύρι. Οι επιλογές μας είναι πολλές και εξαρτώνται από τις επιλογές του καθενός.

 Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες και τις προσφορές που έχουν τα Super Market κάθε εβδομάδα για αυτόν τον σκοπό. Ειδικά οι προσφορές 1+1 μπορούν να σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τροφές και υλικά καθαριότητας.


 Η εξαργύρωση πόντων μπορεί να αφιερωθεί επίσης για αυτόν τον σκοπό. Ο Μασούτης π.χ. για κάθε 200 πόντους (που μαζεύονται σχετικά γρήγορα) σας δίνει δωροεπιταγή 6€. Αυτά τα λεφτά, μπορείτε να τα αφιερώσετε να αγοράσετε όσπρια, ζυμαρικά, σάλτσες κλπ.

 Η ίδια τακτική μπορεί να ακολουθηθεί και στα φάρμακα. Κάθε φορά που πάτε στο φαρμακείο να αγοράσετε Depon, Ponstan ή Algofren για τα παιδιά σας, αγοράστε δύο. Το ένα βάλτε το στον χώρο που αποθηκεύετε τα φάρμακα σας και κοιτάτε πάντα την ημερομηνία λήξης. Εννοείται μετά το άνοιγμα, το διατηρείτε για ένα μήνα στο ψυγείο.


 Το «χτίσιμο» της οικιακής αυτάρκειας, απαιτεί πρώτα χρόνο και ύστερα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...