Γεύματα κάτω των 5 ευρώ


Με την κρίση να διαρκεί (κι απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει για πολύ ακόμα), εγκαινιάζουμε μια σειρά από άρθρα που στοχεύουν στην διατροφή και ειδικά στην οικονομική αλλά υγιεινή διατροφή. Το να ζεις λιτά κι απλά, δεν σημαίνει ότι στερείσαι τα βασικά αλλά ότι ζεις πιο υγιεινά από τους υπόλοιπους που ξοδεύουν σπάταλα.

Μακαρόνια με σάλτσα
Ένα πακέτο ζυμαρικών (σπαγγέτι, πένες, κλπ.) 500 γρ. σου δίνουν την ευκαιρία να φάει όλη η οικογένεια οικονομικά. Προτείνουμε τα ολικής άλεσης, αν και είναι λίγο ακριβότερα (περίπου 0,85-1,20€ το πακέτο). Η σάλτσα, αν είναι σπιτική, κοστίζει περίπου το ίδιο με τις έτοιμες, αλλά είναι απαλλαγμένη από συντηρητικά.

Φασόλια, το εθνικό μας φαγητό
Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, ακόμα και σαν σαλάτα. Μην τα υποτιμάτε!

Ρύζι
Προτιμάμε το καστανό αναποφλοίωτο αλλά και το απλό ρύζι να επιλέξουμε, υπάρχουν τόσες ποικιλίες που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με φακές αλλά και με σάλτσα, να συνοδεύει φαγητά αλλά και σκέτο με τυρί. Φθηνή και εύκολη επιλογή.

Σούπες λαχανικών
Με το που μπαίνει ο χειμώνας, οι πολλοί από εμάς ξεκινάμε και τις σούπες. Ανακατέψτε διάφορα λαχανικά της επιλογής σας με μπαχαρικά και μαζί με λίγο ψωμί, το γεύμα σας είναι έτοιμο.

Πατάτες

Με την τιμή του κιλού της πατάτας να ξεκινά από τα 0,45€ και να φτάνει ως το 1€, εξηγεί γιατί εισήχθη στην χώρα μας σε δύσκολες οικονομικά καταστάσεις (να’ναι καλά ο Ι.Καποδίστριας). Με μυρωδικά ή χωρίς, ψητή ή βραστή (τηγανητή δεν την προτείνουμε), ακόμα και σαν πουρές, οι επιλογές παραμένουν πολλές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...