Προστασία από οικονομικό κραχ


 Η οικονομική κρίση που μαστίζει την εποχή μας (Φεβρουάριος 2017) κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους και παγίδες. Το σημαντικότερο είναι πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε ενός οικονομικού κραχ.
 Η επιβίωση για κάποιον που δεν έχει φροντίσει να έχει μερικά χρήματα αποταμιευμένα γίνεται πάρα πολύ δύσκολη (πολλές αναφορές έχουν γίνει σε άλλες δημοσιεύσεις του blog). Για κάποιον όμως που έχει αποταμιεύσει για κάποιο διάστημα, χρειάζεται επίσης προσοχή.
 Κάθε νοικοκυριό, θα πρέπει να διατηρεί ένα ποσοστό των χρημάτων του στο σπίτι σε φυσική μορφή (όχι σε καταθέσεις δηλαδή ή πιστωτικές κάρτες), ασφαλισμένα από προστασία κλοπής και σε διαφορετικά ισχυρά νομίσματα. (Συμβουλές για μεγαλοκαταθέτες δεν είμαι ο αρμόδιος να δώσω).Ειδικά όσον αφορά το ευρώ, η ανασφάλεια είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού κανένας δεν γνωρίζει εάν θα υπάρχει μετά από κάποια χρόνια.
 Μία άλλη εναλλακτική δυνατότητα είναι ίσως ο χρυσός στη φυσική του μορφή, με το μειονέκτημα όπως της χειραγώγησης των τιμών του από τα κράτη – οπότε αντιμετωπίζεται ως μία μακροπρόθεσμη επένδυση, κατάλληλη για προβληματικές εποχές.
 Η οικιακή αυτάρκεια κάθε νοικοκυριού, συνδυασμένη με ένα ικανό απόθεμα τροφών το οποίο θα μπορέσει να θρέψει την οικογένεια για 3-4 μήνες χωρίς να χρειαστεί να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ αλλά και ένα σημαντικό ποσό χρημάτων σε φυσική μορφή, θα βοηθήσει την επιβίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...