Οι διαφορετικές τιμές των ίδιων προϊόντων


 Όλοι έχετε παρατηρήσει πως το ίδιο προϊόν σε διαφορετικά Super Markets μπορεί να έχει διαφορετική τιμή. Για παράδειγμα, το γάλα Όλυμπος-Βιολογικό, σε δύο super markets στην ίδια περιοχή, το βρήκα 1,99€ στο ένα και 2,20€ στο άλλο. Για μια μέση Ελληνική οικογένεια που καταναλώνει ένα λίτρο γάλα την ημέρα, αυτά τα 0,21€ της διαφοράς του λίτρου ισούται με 365x0,21=76,65€ τον χρόνο. 
 Γάλα κακάο της εταιρείας Δωδώνη, το βρήκα 0,86€ το μισό λίτρο στο ένα super market, 0,96€ στο άλλο (αυτό που έχει το Όλυμπος Βιολογικό 1,99€). Από αυτό συμπεραίνουμε πως επειδή βρίσκουμε κάπου κάποιο προϊόν φθηνά, δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα προϊόντα είναι φθηνά. 
 Οι εταιρείες προχωράνε σε συμφωνίες με τους παραγωγούς και τις βιομηχανίες και έτσι εξηγούνται οι μεγάλες διαφορές στις τιμές. 
  Ο έξυπνος καταναλωτής τι κάνει:
  • Συντάσσει μια λίστα με όλα τα προϊόντα που χρειάζεται για το σπίτι του και την οικογένεια του και που τα αγοράζει σε μεγάλες ποσότητες κάθε χρόνο. 
  • Κάνει έρευνα αγοράς να ελέγξει που θα βρει κάθε προϊόν φθηνότερα.
  • Οργανώνει τα ψώνια του κάθε εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες και ψωνίζει σε κάθε super market τα πιο φθηνά προϊόντα.
  • Δεν ξεχνά ότι πρέπει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις προσφορές, αγοράζοντας μεγαλύτερες ποσότητες για να τις χρησιμοποιήσει σε βάθος χρόνου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...