Ομελέτα με πατάτες και μανιτάρια


 Η ολιγαρκής αλλά και υγιεινή διατροφή, δεν χρειάζεται να είναι πολυέξοδη. Τα αυγά, ειδικά τα φρέσκα και βιολογικά, είναι μια βασική πηγή πρωτεϊνών και διάφορων βιταμινών, που είναι απαραίτητα για το σώμα αλλά και κοστίζουν ελάχιστα. Η παρακάτω συνταγή είναι νόστιμη, θρεπτική, εύκολη και φθηνή σε χρήματα.


Υλικά

3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες πατάτες
3 αυγά
3 κρεμμύδια
½ πράσο
Αλάτι πιπέρι λάδι

Εκτέλεση

1 Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
2 βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες ανακατεύοντας πολύ καλά.
3 καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
4 ρίχνουμε και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5 χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τηγανίζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
6 με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...