Στην Αγγλία ξεκίνησε το πρώτο δωρεάν Super Market


Γνωρίζετε ότι τόνοι φαγητού το οποίο είναι απολύτως κατάλληλο για κατανάλωση καταλήγει στα σκουπίδια;
Γνωρίζετε επίσης ότι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν τίποτα να φάνε για ολόκληρες μέρες; Αν και πολλές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα) εργάζονται σκληρά για να περιορίσουν αυτή τη σπατάλη, είναι η πρώτη φορά που έναολόκληρο σούπερ μάρκετ δημιουργείται συγκεντρώνοντας τρόφιμα που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Και δεν μοιάζει με το κοινωνικό παντοπωλείο διότι αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο λόγος για τους ακτιβιστές του Real Junk Food Project  στην Αγγλία οι οποίοι δημιούγησαν μια αποθήκη στο Pudsey, η οποία θα λειτουργεί στη βάση «πλήρωσε όσο θες».
«Εμείς δεν ταΐζουμε μόνο «άστεγους«, «άπορους «, δεν απευθυνόμαστε μόνο σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες κλπ. Απευθυνόμαστε σε όλους», λέει η ομάδα στην ιστοσελίδα της.
«Προκειμένου να μπορέσουμε να αποδείξουμε την αξία και την ασφάλεια των τροφίμων που πετούνται, δεν θα μπορούσαμε να απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Πιστεύουμε ότι τα τρόφιμα αυτά είναι απολύτως κατάλληλα για κατανάλωση από όλους τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...