10 λόγοι για τους οποίους δεν θα γίνετε ποτέ πλούσιοι


Ο Steve Siebold, ο δημοφιλής αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, λέει πως “ο καθένας έχει την ίδια ευκαιρία να αποκτήσει πλούτο”.

Το θέμα είναι ότι δεν εκμεταλλεύονται όλοι την ευκαιρία τους αυτή.

Για να μάθετε αν κάνετε ό,τι απαιτείται για να έχετε ένα πλούσιο μέλλον, σας παρουσιάζουμε 10 ενδείξεις ότι δεν βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

Για να μην αποτύχετε στους οικονομικούς σας σκοπούς και για να αλλάξετε γραμμή πλεύσης όσο είναι νωρίς, ελέγξτε τα 10 σημεία παρακάτω:

1. Δουλεύετε σκληρά, αλλά όχι έξυπνα

Ο Ric Edelman, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος, λέει πως: “Αν το μόνο που κάνεις στη ζωή είναι η πολύ σκληρή δουλειά, ποτέ δεν πρόκειται να γίνεις πλούσιος. Για να εξασφαλίσετε τον μελλοντικό σας πλούτο, πρέπει εξίσου να εργαστείτε έξυπνα”. Ένας τρόπος που προτείνει για να εργάζεστε έξυπνα, είναι η επένδυση των χρημάτων σας.

2. Δίνετε υπερβολική έμφαση στην αποταμίευση και όχι τόσο στην απόκτηση κερδών.

Αυξήστε τα κέρδη σας, όχι μόνο τις οικονομίες σας. Η εξοικονόμηση είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση πλούτου, αλλά μην επικεντρωθείτε τόσο πολύ σε σημείο που ξεκινήσετε να παραμελείτε τα κέρδη. Ο Siebold λέει ότι με αυτό τον τρόπο χάνετε μεγάλες ευκαιρίες και συμπληρώνει “σταματήστε να ανησυχείτε για το να εξαντλούνται τα χρήματα και εστιάστε στο πώς να κάνετε περισσότερα”.

3. Αγοράζετε πράγματα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Εάν ζείτε πάνω από τα οικονομικά σας όρια, δεν θα πλουτίσετε. Ακόμα κι αν αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα, μην παρασυρθείτε. Ο Grant Cardone, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, έχει γράψει για τον ίδιο: “Δεν αγόρασα το πρώτο ρολόι πολυτελείας μου ή το αυτοκίνητό μου μέχρι οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις μου να παράγουν πολλαπλές ασφαλείς ροές εισοδήματος”.


4. Είστε ικανοποιημένοι με ένα σταθερό μισθό

Οι μέσοι άνθρωποι επιλέγουν να παίρνουν ένα μισθό με βάση τον χρόνο/μήνα/μέρα, ενώ οι πλούσιοι άνθρωποι επιλέγουν να πληρώνονται με βάση τα αποτελέσματα και είναι συνήθως αυτοαπασχολούμενοι. Ο Siebold λέει πως η πρώτη περίπτωση οδηγεί αργά προς την ευημερία, καθώς και ότι “οι μεγάλοι γνωρίζουν ότι η αυτοαπασχόληση είναι ο γρηγορότερος δρόμος προς τον πλούτο”.

5. Δεν έχετε αρχίσει να επενδύετε

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα με την πάροδο του χρόνου, είναι να τα επενδύσετε και όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο. “Κατά μέσο όρο, οι εκατομμυριούχοι επενδύουν το 20% του εισοδήματός τους κάθε χρόνο”, έγραψε ο Ramit Sethi. Θα δείτε αποτελεσματικότητα μακροπρόθεσμα.

6. Κυνηγάτε το όνειρο κάποιου άλλου και όχι το δικό σας

Αν θέλετε να είστε επιτυχείς, πρέπει να αγαπάτε αυτό που κάνετε και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθορίσετε ποιο είναι το πάθος σας και να το ακολουθήσετε. “Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να κυνηγούν το όνειρο κάποιου άλλου, όπως οι γονείς τους”, λέει ο Thomas Corley, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια ερευνώντας αυτοαπασχολούμενους εκατομμυριούχους.

7. Σπάνια βγαίνετε έξω από την “ζώνη άνεσής” σας

Θα πρέπει να συνηθίσετε στην αβεβαιότητα ή σε καταστάσεις που δεν είναι άνετες. Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν μάθει ότι η υπέρβαση του φόβου και η ανάληψη ρίσκων αποτελούν βασικά στοιχεία για την επιτυχία. Ο Siebold λέει πως “η μετατροπή κάποιου σε εκατομμυριούχο δεν είναι εύκολη και η ανάγκη για άνεση μπορεί να είναι καταστροφική”.

8. Δεν έχετε στόχους για τα χρήματά σας

Εάν θέλετε να οικοδομήσετε πλούτο, η διαδικασία θα είναι ευκολότερη, αλλά και πιο ευχάριστη, αν έχετε έναν σαφή και συγκεκριμένο στόχο πριν από τη διαμόρφωση ενός οικονομικού σχεδίου. Γράψτε τους στόχους σας και δεσμευτείτε για την επίτευξή τους. Ο T. Harv Ekerλέει πως “ο ν.1 λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αυτό που θέλουν, είναι γιατί δεν ξέρουν τι θέλουν”.

9. Πρώτα ξοδεύετε και μετά αποταμιεύετε ό,τι απομένει

“Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν όταν κερδίζουν ένα ποσό, είναι να πληρώνουν όλους τους άλλους πρώτα. Πληρώνουν τον ιδιοκτήτη, την εταιρεία πιστωτικών καρτών, την τηλεφωνική εταιρεία, την κυβέρνηση κλπ”, γράφει ο David Bach. Αντί να ξοδέψετε και στη συνέχεια να αποταμιεύσετε ό,τι έχει απομείνει, κάντε το αντίστροφο.

10. Νομίζετε ότι η δημιουργία πλούτου δεν μπορεί να συμβεί σε εσάς

“Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι ο πλούτος είναι ένα προνόμιο που απονέμεται μόνο σε τυχερούς ανθρώπους”, έγραψε ο Siebold. Προτείνει να ξεκινήσετε να ρωτάτε τον εαυτό σας “Γιατί όχι εγώ;” και στη συνέχεια να αρχίσετε να σκέφτεστε διαφορετικά. Οι πλούσιοι άνθρωποι θέτουν μεγάλες προσδοκίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...