Γιατί πρέπει να χάσετε λίπος από την κοιλιά – και πώς θα το καταφέρετε

Γιατί πρέπει να χάσετε λίπος από την κοιλιά – και πώς θα το καταφέρετε
Το σπλαχνικό λίπος, το λίπος δηλαδή που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την εμφάνισή μας. Θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο λίπος για την υγεία μας και συνδέεται αποδεδειγμένα πλέον με υψηλές τιμές χοληστερόλης, ινσουλίνης, τριγλυκεριδίων, αρτηριακής πίεσης, διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου. 
     Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, η περιφέρεια μέσης στους άντρες δεν πρέπει να ξεπερνά τα 101 εκατοστά και στις γυναίκες τα 89. Όσο ανεβαίνει ο αριθμός αυτό, αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία από το σπλαχνικό λίπος. 
Συμβουλές διατροφής για να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος:
Φροντίζετε να τρώτε κάθε 3-4 ώρες μέσα στα μέρα, συνδυάζοντας στα κύρια γεύματα και σνακ σας τα παρακάτω:
2-3 μικρές μερίδες (περίπου 50-60 γρ.) άπαχη πρωτεΐνη όπως ψάρι, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, όσπρια και μέχρι μία φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας. 
2-3 μερίδες άπαχα γαλακτοκομικά (όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι – φυσική πηγή προβιοτικών που θα συμβάλλουν στην μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά).
2-3 φρούτα και πολλά λαχανικά εποχής (ωμά, βραστά ή ψητά).
3-4 μικρές μερίδες δημητριακά ολικής άλεσης (1 φέτα ψωμί ή μισό φλιτζάνι ζυμαρικά και σιτηρά)
3-4 μικρές "καλά λιπαρά" (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1 κ.γ. ή 5-6 αμύγδαλα ή 1-2 μικρά καρύδια).
     Αύξηση μόλις 5 εκατοστών στην περιφέρεια της μέσης αντιστοιχεί σε αύξηση της θνησιμότητας κατά 17% στους άντρες και 13% στις γυναίκες. 
Το "μυστικό όπλο” κατά του κοιλιακού λίπους
Ο καλής ποιότητας και επαρκής ύπνος συμβάλει στη ρύθμιση των ορμονών, μειώνοντας κυρίως την υπερβολική έκκριση της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους που μεταξύ άλλων σχετίζεται με τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Επτά με οχτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ, μαζί με σωστές διατροφικές επιλογές, θα σας βοηθήσουν να μειώσετε πιο γρήγορα το λίπος στην κοιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...